از نوشابه گازدار تا آبمیوه غنی شده
گویا طی چند سال گذشته ادبیات تبلیغات تولیدکنندگان نوشابه و آبمیوه دستخوش تغییرات اساسی شده است، حتی بسیاری از تعاریف، فقط ظرف مدت چند ماه به جای تغییر، کاملا بالعکس شدهاند.
برای نمونه لغت "گازدار" به "بدون گاز" یا "غنیشده" و "شیرین" تبدیل به "بدون قند" شده است. تمام این موارد نشان دهنده این موضوع است که ذائقه مصرفکنندگان، روز به روز با توصیههای کارشناسان هماهنگتر می شود.
به دنبال آن، تولیدکنندهها نیز مجبور به تبعیت از تغییر ذائقه خریداران می شوند و محصولات اصلاح شده و سلامتتر خود را عرضه می کنند.
با وجود این، هر چند مصرف بیش از حد آبمیوههای آماده ی کنونی نیز نمی تواند خالی از ضرر باشد، اما به طور حتمی محصولات جدید و اصلاح شده موجود در بازار، نسبت به همتایان گذشته آنها به مراتب سالمترند.
در تأیید این نکته همین بس که بدانیم: « با خوردن فقط یک بطری از نوشابههای گازدار، 10 قاشق چایخوری شکر وارد بدن می شود.»
در پاسخ به این سؤال که چرا این میزان شکر موجبات دلبههمخوردگی مصرف کننده را فراهم نمی آورد، باید یادآور شد اسید فسفریک، طعم و شیرینی بیش از حد این میزان شکر را به راحتی خنثی می کند.
اما داستان به همین جا ختم نمی شود، بلکه با بالا رفتن قند خون، ترشح ناگهانی و یک جای انسولین آغاز شده و کبد به اجبار، قند را به چربی تبدیل می کند تا قند خون کنترل شود.
شاید همین موضوع باعث شده تا بسیاری از مردم به خرید دستگاههای آبمیوهگیری روی آورده و به نسبت سالهای پیش نوشیدنیهای طبیعی را ترجیح دهند.
از سوی دیگر، در برخی آبمیوهفروشیها و حتی رستورانها نیز دستگاههای آبمیوهگیری خودکاری به کار گرفته شده که برای نمونه پرتقالها از این سو وارد شده و آبمیوه طبیعی از آن سو به لیوان ریخته می شود. با حضور این دستگاهها هر گونه ابهامی در مورد طبیعی بودن محصول از بین می رود.
روزنامه همشهری
*مطالب مرتبط:
چه نوشیدنی هایی مناسب و قابل توصیه هستند؟
اثر نوشیدنی شیرین در چاقی کودک
برگرفته از سایت تبیان