از هر دری سخنی ...

خدایا ! تا خدائیش باش ...

از هر دری سخنی ...

خدایا ! تا خدائیش باش ...

دلیلی برای کم شدن میل به ازدواج

دلیلی برای کم شدن میل به ازدواج

مهریه های سنگین میل ازدواج را در جوانان کاهش می هد

نگاه غلط به برگزاری جشن ها و تحمیل مهریه های سنگین موجب بالا رفتن سن ازدواج در جامعه و عدم تمایل برای ازدواج در بین هر دو گروه دختر و پسر شده است.   

سید هادی معتمدی روانشناس و استاد دانشگاه با بیان این مطلب که خانواده ها در تعیین مهریه نقش اساسی دارند ، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی اظهار کرد: ملاک و معیار یک زندگی ایده آل و خانواده خوشبخت مهریه سنگین نیست و نباید با تعیین مهریه سنگین جوانان در آغاز زندگی مشترک دچار فشار و سختی شوند.

 نگاه غلط به برگزاری جشن ها و تحمیل مهریه های سنگین موجب بالا رفتن سن ازدواج در جامعه و عدم تمایل برای ازدواج در بین هر دو گروه دختر و پسر شده است.

روانشناس و استاد دانشگاه با اشاره به این که امروزه مهریه سنگین و حتی ارقام آن غلو آمیز شده است، گفت: به طور کلی فلسفه تعیین مهریه این است که مرد خواهان و خواستار زن است. در جامعه ما طبق عرف و قانون طرفین با رضایت، میزان مهریه را تعیین می کنند و البته سنت درستی است اما گاهی خانواده ها در تعیین این ارقام اغراق می کنند که فلسفه ارزشمند مهریه را زشت می کند.

 

وی معتقد است: گروهی که با عدم توان مالی ،مهریه بالا را تعیین می کنند در حال حاضر مشکل عمده حساب می شوند. دلیل تعیین مهریه سنگین نیز یا مسایل چشم و هم چشمی است یا نگرانی از وضعیت آینده دختر است. در صورت بروز مشکل در خانواده و برای زن، میزان بالای مهریه کار ساز نیست. 

وی با اشاره به این که مهریه وسیله ای است که می تواند مفید و کار آمد باشد ، اظهار کرد: استفاده غیر منطقی از تعیین مهریه باعث به خطر افتادن زندگی مشترک می شود به این ترتیب باید نگاه فرهنگی به مسایل خانواده تغییر کند و اصلاح شود به صورتی که جایگاه منطقی این ابزار برای افراد مشخص و قابل توجه باشد.

 

منبع : شبکه ی خبری برنا

نظرات 1 + ارسال نظر
علی شنبه 12 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 10:08 ق.ظ http://sahargaheomid.blogsky.com

متاسفانه دیدگاه جوانان نسبت به ازدواج تغییرات خطرناکی کرده است و اصولا فکر می‌کنند باید بعد از ازدواج محدودیت‌های فعلی خصوصا از نظر اقتصادی مرتفع گردد یا حداقل در زندگی مشترک،‌ امکانات خانه پدری موجود باشد. حال آنکه اکثریت خانواده‌ها زندگی ساده‌ای را شروع کرده و کم‌کم و به کمک هم امکانات موجود را فراهم کرده‌اند.
بهر حال علاوه بر مشکلات اقتصادی و مسکن،‌ چشم و هم چشمی و توقعات نا بجا نیز از عوامل کاهش ازدواج و افزایش طلاق به شمار می‌روند.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد