از هر دری سخنی ...

خدایا ! تا خدائیش باش ...

از هر دری سخنی ...

خدایا ! تا خدائیش باش ...

مروارید چگونه به وجود می‌آید؟

مروارید چگونه به وجود می‌آید؟

مروارید اصل، بسیار گرانبهاست. ولی جالب است بدانید که این مروارید زیبا و درخشان را یک موجود دریایی کوچک به نام صدف تولید می‌کند. صدف نوعی نرم تن است که گاهی اوقات در ساحل نیز می‌توان آن را در حال خزیدن دید. این نرم‌تنان کوچک غذای لذیذی برای ماهی‌ها و همنوعان بزرگتر از خودشان‌اند. حتی انسان هم از این جانور تغذیه می‌کند. به همین دلیل نرم تن برای محافظت از خود به کمک ماده‌ای که از بدنش ترشح می‌شود، پوسته (صدف) سخت و محکمی می‌سازد و داخل آن زندگی می کند. در واقع جنس مروارید نیز از همین ماده سخت است. مرواریدها داخل این پوسته به وجود می‌آیند.

در سال 1934 میلادی مرواریدی به قطر 13 سانتی متر در فیلیپین پیدا شد. وزن این مروارید حدود 37/6 کیلوگرم بود

گاهی اوقات یک ذره خارجی مثل دانه‌ای شن یا یک موجود ریز دریایی وارد پوسته یا صدف این نرم‌تنان می‌شود و با بدن نرم و حساس آنها تماس پیدا می کند. این تماس باعث تحریک و خارش بدن نرم تن می‌شود. نرم تن برای تسکین خود ماده‌ای از جنس صدف به دور این ذره خارجی ترشح می‌کند. جنس این ماده از کربنات کلسیم است. پس از مدتی، مرواریدی گرد، سفید و درخشان در داخل صدف شکل می‌گیرد. به این نوع مروارید، مروارید اصل می‌گویند. البته همه مرواریدها سفید نیستند. برخی از آنها سیاه، قرمز،آبی، زرد و یا سبزند.

صدف نوعی نرم تن است که گاهی اوقات در ساحل نیز می‌توان آن را در حال خزیدن دید. این نرم‌تنان کوچک غذای لذیذی برای ماهی‌ها و همنوعان بزرگتر از خودشان‌اند. حتی انسان هم از این جانور تغذیه می‌کند

امروزه از روش‌های مختلفی برای تولید مصنوعی مروارید استفاده می‌شود. با استفاده از این روش‌ها، ذرات شن، داخل صدف قرار می‌گیرند. بعد از دو الی سه سال صدف را از آب خارج می‌کنند و مروارید را از داخل آن برمی‌دارند. به این نوع مرواریدها، مروارید پرورشی می‌گویند. از آنجا که مرواریدهای طبیعی و اصل، بسیار گران قیمت‌اند، اکثر مردم، مرواریدهایی را که با استفاده از روش‌های مصنوعی به وجود آمده‌اند خریداری می‌کنند.

در سال 1934 میلادی مرواریدی به قطر 13 سانتی متر در فیلیپین پیدا شد. وزن این مروارید حدود 37/6 کیلوگرم بود.

 

برگرفته از کتاب: چرا چطور چگونه؟ 

 

 

برگرفته از سایت تبیان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد