همه آنهایی که به نحسی عدد 13 اعتقاد دارند، معتقدند که دوران فرمانروایی بیل گیتس به عنوان ثروتمندترین مرد دنیا به خاطر همین عدد 13 خاتمه یافت. چراکه موسس شرکت مایکروسافت بعد از 13سال حضور در راس جدول رده بندی ثروتمندترین مردان جهان، جای خود را به وارن بافت داده و خودش به مکان سوم سقوط کرده است.
در این ردهبندی کارلوس اسلیم حلو مکزیکی در جایگاه دوم قرار گرفته و در رتبه چهارم لاکشی میتال ایستاده و رتبه پنجم به موکشی آمبانی هندی تعلق گرفته است. با اینکه ثروت بیل گیتس با 2 میلیارد افزایش نسبت به سال گذشته به 58 میلیارد دلار آمریکا رسیده ولی او در قیاس با ثروت وارن بافت دوست صمیمیاش که با 10 میلیارد دلار افزایش نسبت به سال گذشته هماکنون صاحب 62 میلیارد دلار سرمایه شده، جایگاهی بهتر از مقام سوم این ردهبندی بهدست نمیآورد.
آغاز عصری جدید
مطمئنا فهرست جدید فوربس نمایانگر شروع عصر جدیدی است که البته تنها به موضوع سوم شدن بیل گیتس در ردهبندی آخر ثروتمندان جهان مربوط نمیشود. بیستودومین ردهبندی میلیاردهای جهان سرشار از چهرههای جدید است.
بهعنوان نمونه 2 سال پیش 10 نفر از 20 مرد ثرومتند جهان را آمریکاییها تشکیل میدادند ولی این رقم امروز به 4نفر رسیده و هند تنها کشوری است که میتواند به داشتن 4میلیاردر در جمع 10 نفر اول فهرست فوربس افتخار کند.
برای اولینبار در تاریخ انتشار این فهرست، تعداد میلیاردرهای جهان که فوربس آنها را معرفی کرده به 1125 نفر رسیده است. آنها از 54 کشور جهان در فهرست امسال فوربس قرار گرفتهاند که نسبت به سال قبل 179 نفر افزایش داشته است.
در مجموع ثروت خالص این افراد به 4/4 تریلیون دلار میرسد که دوسوم این افراد میلیاردرهای خودساخته هستند و 50 نفرشان کمتر از 40 سال دارند. حتی بهرغم بحران اقتصادی موجود در جهان که تاثیرات عمدهای در این فهرست داشته، آمریکاییها هنوز 42درصد از میلیاردرهای دنیا را تشکیل داده و 37درصد از ثروت کلی جهان را در اختیار دارند.
البته این مقدار نسبت به فهرست سال قبل درصد کمی با کاهش مواجه شده است. 16سال بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، روسیه دومین کشور جهان است که بیشترین تعداد میلیاردرهای دنیا را بعد از ایالات متحده با 87 نفر در فهرست فوربس به خود اختصاص داده و از آلمان هم که 59 میلیاردر در این فهرست دارد، سبقت گرفته است.
ژرمنها 6سال تمام در جایگاه کنونی روسیه قرار داشتند. در این فهرست 226 چهره تازه به چشم میخورد که 77 نفر از تازه واردها آمریکایی هستند. نیمی از این افراد ثروت خود را مدیون سرمایهگذاریهای مهم مالی هستند و توانستند با توجه به شرایطی که در ماههای اخیر در عرصه اقتصادی ایجاد شد، بیشترین بهره ممکن را از اتفاقهای رخ داده ببرند.
جوانان تازهوارد
امسال بارزترین نکته در فهرست فوربس تعداد جوانان حاضر در این ردهبندی است. 50نفر از میلیاردرهای جهان بالای 40 سال دارند که 25 نفر آنها جزو تازه واردهای این لیست هستند.
68درصد میلیاردهای دنیا زیر 40 سال هستند و ثروت خود را تقریبا از هیچ ساختهاند. موسسان گوگل، سرگئی برین و لری پیج و مایک زوکربرگ 23 ساله، بنیانگذار سایت فیس بوک که به عنوان جوانترین میلیاردر جهان در این ردهبندی جای گرفته، دراین زمره قرار میگیرند.
معرفی 10 نفر اول لیست میلیاردهای فوربس
نفر اول: وارن بافت
کشور: آمریکا
ثروت: 077/62 میلیارد دلار
غیرموروثی
منبع درآمد: شرکت برکشایر
محل اقامت: اوماها، نبراسکا،ایالات متحده
صنعت: سرمایهگذاری
بافت 77 ساله که از او به عنوان دانشمند اوماها نام میبرند، یک سرمایهگذار آمریکایی است که تاکنون در شرکتهای مختلفی از جمله کوکاکولا، و تسکو سرمایهگذاری کرده است. بافت مدیرعامل و بیشترین سهامدار شرکت برکشایرهاتوی است.
ارزش سهام شرکت برک برکشایر طی 20 سال اخیر بیش از 4700 درصد رشد داشته است. ارزش این شرکت بیش از 215 میلیارد دلار است و دهمین شرکت بزرگ جهان به شمار میرود.
سال 2006 میلادی او 83 درصد از دارایی خود را بنیاد بیل و ملیندا گیتس اهدا کرده بود و حتی گفته شد که این میزان کمک کافی است تا سهام این بنیاد به بیش از 2 برابر افزایش پیدا کند. بافت بهرغم ثروتی که در اختیار دارد، فرد مقتصد و فروتنی است.
ارزش خانه او در اوماها در سال 2008 میلادی 700 هزار دلار بوده است. او این خانه را سال 1985 به ارزش 500/31 دلار خریداری کرده بود. بافت سال 2007 هم در فهرست 100 مرد تاثیرگذار جهان به انتخاب مجله تایم قرار گرفته بود. او دوست داشتنیترین سرمایهگذار آمریکاست.
نفر دوم: کارلوس سلیم حلو و خانواده
کشور: مکزیک
ثروت: 068/60 میلیارد دلار
غیرموروثی
منبع درآمد: تلکام
محل اقامت: مکزیکوسیتی، مکزیک، آمریکایجنوبی
صنعت: ارتباطات و مخابرات
کارلوس سلیم که سال 1940 میلادی در مکزیکوسیتی به دنیا آمده یک تاجر مکزیکی است. سلیم نقش عمدهای در صنایع ارتباطی در مکزیک و آمریکای لاتین دارد. او شرکتهای مخابراتی زیادی از جلمه Teléfonos de México را مدیریت میکند.
او حالا حتی از بیل گیتس هم ثروتمندتر است. به خصوص اینکه بازار مخابرات و ارتباطات مکزیک با سرعت خوبی درحال حرکت روبه جلو است و محصولات شرکت America Movil هم با استقبال خوبی در بازار مواجه شدهاند. سلیم که فرزند یک مهاجر لبنانی است اولین پایههای بناسازی این ثروت بیکران را در سال 1990 انجام داد.
وقتیکه او خطوط اپراتوری Telefonos de Mexico را بهطور شخصی خریداری کرد. در ماه دسامبر America Movil قراردادی با یاهو امضا کرد تا سرویس خدمات موبایل اینترنتی را به 16 کشور آمریکایجنوبی و کارائیب ارائه دهد. سلیم که بیوه و پدر 6 فرزند است، یکی از هواداران پروپاقرص بیسبال و یک جمعآوریکننده کلکسیونهای هنری است.
نفر سوم : بیل گیتس
کشور: آمریکا
ثروت: 052/58 میلیارد دلار
غیرموروثی
منبع درآمد: مایکروسافت
محل اقامت: مدینا، واشنگتن، ایالات متحده
صنعت: نرمافزار
بیل گیتس 52 ساله تا پیش از این بین سالهای 1995 تا 2007 میلادی ثروتمندترین مرد جهان بود و بهعنوان بنیانگذار تحول در رایانههای شخصی شهرت یافته است. نحوه تجارت بیل گیتس به دلیل اینکه قدرت رقابت را از دیگر رقبای خود در این عرصه سلب کرده همواره مورد انتقاد بوده و حتی بارها از او به این دلیل شکایت شدهاست.
اقدامات خیرخواهانه گیتس بر همه آشکار هست و او در این راستا سال 2000 میلادی بنیاد بیل و ملیندا گیتس را تاسیس کرده که سرمایه آن معادل 7/38 میلیون دلار است و در زمینههای گوناگونی همچون تهیه منابع مالی لازم برای توسعه و ساخت واکسنهایی برای مبارزه با بیماری ایدز و مالاریا و غیره فعالیت میکند.
گیتس در سال دوم تحصیلاتش در دانشگاههاروارد را نیمه تمام رها کرد تا همه وقت خود را صرف مایکروسافت کند. شرکتی که او در سال 1975 با دوست دوران کودکی خود پل آلن تاسیس کرده بود.
نفر چهارم: لاکشمیمیتال
کشور:هند
ثروت: 057/45 میلیارد دلار
موروثی
منبع درآمد: کارخانه فولاد
محل اقامت: لندن، انگلستان
صنعت: صنایع دستی
لاکشمیمیتال 57 ساله مالک کارخانه بزرگ تولید فولاد چهارمین ثروتمند بزرگ جهان است. او را سلطان فولاد جهان میخوانند. میتال سال 2004 عنوان شصتوسومین ثروتمند جهان را کسب کرده بود و جهش به رتبه چهارم ثروتمندان ظرف چند سال نشانده رشد داراییها و صنایع زیرپوشش اوست.
لاکشمی در سال 1969 با کسب نمرات عالی در رشته بازرگانی از دانشکده سنخاویر کلکته فارغ التحصیل شد. خانواده میتال در سال 1976 شرکت فولاد میتال را تاسیس کرد ولی در سال 1994 به دلیل اختلافات لاکشمی با پدر و برادرانش، او شرکت مستقل خود را تاسیس کرد.
طی این سالها، میتال با حمایت از طرحهای ادغام کارگاههای کوچک و استفاده از فرآوری آهن از سنگ معدن به عنوان ماده قراضه برای ساختن فولاد، توانست، صنعت نوین فولاد را در سطح جهان پایهریزی کند.
نفر پنجم: موکش امبانی
کشور: هند
ثروت: 050/43 میلیارد دلار
موروثی
منبع درآمد: کارخانه پتروشیمی
محل اقامت: بمبئی، هند
صنعت: صنایع دستی
ثروتمندترین مرد آسیایی ساکن این قاره مدیریت یک شرکت بزرگ صنایع پتروشیمی ریلاینس را که توسط پدر آمبانی در سال 1966 تاسیس شد و اکنون از نظر سرمایه بازار، ارزشمندترین شرکت در هند است، برعهده دارد.
نفر ششم: آنیل آمبانی
کشور: هند
ثروت: 048/28 میلیارد دلار
موروثی
محل اقامت: بمبئی، هند
صنعت: بخشهای گوناگون
آنیل آمبانی بیشترین درآمد ممکن را در بین میلیاردرهای جهان در سال گذشته داشته است. ثروت او نسبت به سال گذشته 8/23 میلیون دلار افزایش داشته و فاصله داراییهای او را با برادرش که یک پاله بالاتر از او در فهرست فوربس قرار گرفته، کاهش داده است.
نفر هفتم: اینگوار کامپراد
کشور: سوئد
ثروت: 081/31 میلیارد دلار
غیرموروثی
منبع درآمد: شرکت Ikea
کشور محل اقامت: لوزان، سوئیس
نفر هشتم: کی پی سینگ
کشور: هند
ثروت: 076/30 میلیارد دلار
غیرموروثی
شرکت: املاک و مستغلات
منبع درآمد: املاک ومستغلات
محل اقامت: دهلینو، هند
سینگ هماکنون بزرگترین و ثروتمندترین شرکت املاک و مستغلات را در سراسر جهان در اختیار دارد. سرمایه او با 3 برابر افزایش امسال به 30 میلیارد دلار رسیده که 10 میلیارد از سال گذشته بیشتر است.
او که یک افسر سابق ارتش بود، سال 1961 شریک برادر ناتنیاش شد و بعد از مدتی کوتاه کمپانی DLF City را به یکی از بزرگترین شرکتهای املاک و مستغلات در دنیا تبدیل کرد. این کمپانی تلاش میکند تا 5/1 میلیارد دلار هم در سنگاپور سرمایهگذاری کند.
نفر نهم: الگ دریپاسکا
کشور: روسیه
ثروت: 040/28 میلیارد دلار
غیرموروثی
شرکت: آلمینیوم روسی
محل اقامت: مسکو، روسیه
صنعت: گوناگون
نفر دهم: کارل آلبرت
کشور: آلمان
ثروت: 27 میلیارد دلار
غیرموروثی
محل اقامت: مولهایم، آلمان
او ثروتمندترین مرد آلمان است. بعد از جنگ جهانی دوم، کارل و برادر کوچکترش تئو، مغازه کوچک مادر خود را به یک سوپرمارکت ارزانقیمت تبدیل کردند که امروز Aldi نام دارد و با بیش از 8000 شعبه 67 میلیارد در سال فروش دارد.
آفرین خیلی وبلاگ خوبی دارین من وبلاگ شما را با نام رنگارنگ لینک میکنم لطفا شما هم وبلاگ من رو لینک کنید