از هر دری سخنی ...

خدایا ! تا خدائیش باش ...

از هر دری سخنی ...

خدایا ! تا خدائیش باش ...

حقایق شگفت‌انگیز در مورد مصرف سیگار در ایران

هر چه سطح سواد در قشر جوان و تحصیلکرده افزایش یافته مصرف سیگار به ویژه در زنان تحصیلکرده افزایش می‌یابد...


دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با بیان این که 15 درصد ایرانی‌ها سالی 55 تا 60 میلیارد نخ سیگار دود می‌کنند، گفت: مصرف سیگار در قشر جوان و تحصیلکرده به ویژه میان زنان تحصیلکرده بیشتر است.
 

دکتر محمدرضا مسجدی اظهار کرد: امروزه سیگار به عنوان یکی از سودآورترین کالاهای بازرگانی در عرصه جهانی مطرح است و صاحبان این کالا سعی می‌کنند به هر طریق ممکن بازار مصرف و تولید را گرم نگه دارند.

سیگار عامل بروز یا تشدید بیش از 50 بیماری است
وی با اشاره به هزینه‌ها و زیان‌های مصرف سیگار گفت: بیش از 50 نوع بیماری به طور مستقیم در اثر سیگار به وجود می‌آیند یا سیگار عوارض آنها را دو چندان می‌کند. همچنین افرادی که به صورت تحمیلی در معرض دود سیگار قرار می‌گیرند مانند زنان همسران سیگاری، گاهی بیش از دیگران در معرض سرطان قرار می‌گیرند.
 

25 تا 27 درصد مردان و 4 درصد زنان ایرانی سیگاری هستند

وی با استناد به آخرین آمارهای ارائه شده در زمینه مصرف سیگار گفت: 25 تا 27 درصد مردان بالای 15 تا 16 سال و همچنین 5/3 تا 4 درصد زنان در کشور سیگار می‌کشند. همچنین هر چه سطح سواد در قشر جوان و تحصیلکرده افزایش یافته مصرف سیگار به ویژه در زنان تحصیلکرده افزایش می‌یابد. جایگزین کردن چیزی به جای سیگار در باور زنان نسبت به مردان بسیار سخت‌تر است.
 

15 درصد ایرانی‌ها سالی 55 تا 60 میلیارد نخ سیگار دود می‌کنند

سه هزار و 300 میلیارد تومان، زیان مستقیم و غیرمستقیم استعمال سیگار از سوی 10 میلیون ایرانی

وی تصریح کرد: در مجموع حدود 15 درصد از کل جمعیت کشور یعنی 10 میلیون نفر سیگار می‌کشند. میزان مصرف سیگار سالانه 55 تا 60 میلیارد نخ است. به طور متوسط هر نخ سیگار در کشور حدود 20 تومان است به این ترتیب سالانه مردم هزار و 100 میلیارد تومان خرج سیگار می‌کنند. این در حالی است که دو برابر این رقم سالانه توسط دولت صرف هزینه‌های درمان بیماری‌های ناشی از مصرف سیگار است.
 

متوسط مصرف سیگار در دانشجویان سال‌های آخر بیش از سال اولی‌هاست

میزان مصرف سیگار در دانشجویان پزشکی بیشتر از دیگر گروه‌هاست

ماماها بیش از دیگر گروه‌های پزشکی سیگار می‌کشند

دکتر مسجدی با اشاره به رابطه میان افزایش سطح دانش افراد و افزایش مصرف سیگار، افزود: طی مطالعه‌ای در دانشگاه‌ها مشخص شد هنگام ورود دانشجویان به دانشگاه، متوسط مصرف سیگار میان آنها با سطح جامعه تفاوت دارد. این در حالی است که در سال آخر تحصیل این افراد، میزان مصرف سیگار در آنها افزایش یافته است. متاسفانه میزان مصرف سیگار در گروه‌های پزشکی بیش از دیگر گروه‌هاست. همچنین با مطالعه در سطح پزشکی کشور مشخص شده که ماماها بیش از دیگر گروه‌های پزشکی سیگار می‌کشند. این موضوع مقداری به بعد فرهنگی مربوط است، مقداری هم ناشی از تبلیغات کاذب است مبنی بر اینکه سیگار کشیدن سبب ایجاد شخصیت برای فرد می‌شود.

دکتر مسجدی با بیان اینکه کلینیک‌های ترک سیگار در سطح کشور راه اندازی شدند و اغلب به صورت رایگان خدمات خود را ارائه می‌دهند، با اشاره به مطالب مطرح شده در خصوص تاسیس کارخانه سیگار خارجی در ایران افزود: بر اساس قانون، باید به سمتی حرکت کنیم که در درازمدت مصرف دخانیات در کشور ریشه کن شود. بنابراین شرکت دخانیات نیز باید با هماهنگی ستاد کشوری که از ارگان‌های مختلف تشکیل شده، عمل کند. بر این اساس هر اقدام شرکت دخانیات باید به تصویب این ستاد کشوری برسد.
 

همسران مردان سیگاری، قربانیان دود سیگار

سالانه 60 هزار نفر در کشور قربانی سیگار می‌شوند

وی با اشاره به آخرین آمار مرگ و میر در اثر دخانیات گفت: بر اساس آخرین آمار سالانه حدود 60 هزار نفر به علت مصرف دخانیات و بیماریهای ناشی از آن جان خود را از دست می‌دهند، بنابراین معاونت سلامت وزارت بهداشت و تمام سازمان‌های مسئول باید با جمع‌بندی بتوانند آمارهای دقیقی به منظور برنامه ریزی بهتر ارائه کنند.
 

حفاظت در برابر دود سیگار حقی قانونی است

دکتر مسجدی گفت: با توجه به آن که نسبت مردان سیگاری نسبت به زنان 6 تا 7 درصد است، انتظار این است که مرگ و میر ناشی از سیگار در میان مردان بیشتر از زنان باشد. این در حالی است که علی رغم اینکه سه تا چهار درصد زنان سیگار می‌کشند اما به علت این که زنان بیشتر در معرض دود سیگار هستند تعداد بیشتری از زنان سالانه جان خود را به علت سیگار از دست می‌دهند. بر این اساس حفاظت در برابر دود و همچنین ممنوعیت مصرف دخانیات در اماکن عمومی یک حق قانونی است.
 

تصاویر بهداشتی، نیمی از بدنه پاکت‌های سیگار را می‌پوشانند

وی در ادامه با اشاره به درج ناهنجاریهای سیگار در پاکت‌های سیگار گفت: آیین‌نامه درج این تصاویر بهداشتی تصویب شده و تصویر این پیام‌ها نیز انتخاب شده است. بر این اساس این ناهنجاریها باید حداقل 50 درصد بدنه پاکت سیگار را بپوشاند.

دکتر مسجدی با اشاره به جمع آوری دوباره قلیان‌ها گفت: جمع آوری دوباره قلیان‌ها از طرف جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات پیشنهاد شده و ممنوعیت آن در اماکن عمومی و مکانهای فرهنگی به تصویب کمیسیون فرهنگی دولت رسیده است اما به دلیل جابه‌جایی‌ها در وزارت کشور هنوز اجرا نشده و در انتظار ابلاغ وزارت کشور هستیم. این در حالی است که بسیاری از کارها را بدون این ‌گونه ابلاغ‌ها انجام داده‌ایم؛ چرا باید منتظر ماند تا سیل افراد را ببرد!
 

با قلیان اکسیژنی و سایر شبه قلیان‌ها مخالفیم!

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات در ادامه با اشاره به جایگزین کردن قلیان‌های اکسیژنی به جای قلیان‌های معمول امروزی گفت: ما با هر وسیله شبه قلیان که بتواند انگیزه مصرف را به وجود آورد مخالفیم. مواردی مانند قلیان‌های اکسیژنی یا سیگارهای الکترونیکی جایگزین‌هایی هستند که فرایند مصرف را به هم نمی‌زنند و نباید آنها را جایگزین کرد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد